TROUWEN IN HET BUITENLAND?

Wat  komt er bij kijken en waar moet je op letten.

Trouwen in het buitenland lijkt iets wat alleen haalbaar is voor BN'ers. Voor veel koppels met trouwplannen is dit ook hun droom, maar vaak blijft het daarbij. Dit hoeft niet zo te zijn, ja het is spannend en dan ook nog de vraag "waar moet ik beginnen". We willen jullie graag meenemen naar dit hoofdstuk uit ons leven en onze ervaringen met jullie delen. We zullen wat algemene tips delen over trouwen in het buitenland en we zullen dieper ingaan op hoe dit werkt in Spanje of op een van de Spaanse eilanden zoals bijvoorbeeld IBIZA. Kies er ook voor om net even anders als anders niet alleen op huwelijksreis naar het buitenland te gaan en te genieten van alles wat een ander land en omgeving te bieden heeft, maar kies ervoor om elkaar daar het jawoord te geven!

 

8 September 2018 zijn wij getrouwd in Spanje. Het kan zijn dat je onze bruiloft hebt gezien, deze is namelijk te zien geweest in het SBS6 programma TROUWEN IN HET BUITENLAND (deze is terug te kijken op KIJK.NL seizoen 1, aflevering 5). Wanneer je aan trouwen in Spanje denkt, denk je al snel aan een bruiloft op het strand met je voetjes in het zand. Dat is inderdaad een mogelijkheid, maar dit is niet de mogelijkheid waar wij voor gekozen hebben. Dit was in eerste instantie wel het idee, maar toen we opzoek gingen naar onze droom locatie, vonden wij het oude gerenoveerd klooster "Monister Sant Salvi" omringt door bergen in de omgeving van Girona. Het was liefde op het eerste gezicht. We hebben nog wel verder gezocht, maar voor ons overtrof niets deze locatie. Wat wij je dus echt willen mee geven, is dat je vooral naar je gevoel moet luisteren. 

 

Als je benieuwd bent naar onze locatie en hoe wij onze locatie gevonden hebben. Druk dan op dan op onderstaande button. Hier geven we ook de tip dat de zoektocht niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.

Het eerste wat Shanna zei toen ze ten huwelijk gevraagd werd, was ja ik wil maar dan wel in Spanje! Dat is leuk maar waar begin je? Dit is wat je moet weten:

 

Als je wettelijk wilt trouwen in Spanje, dan moeten jullie aan een aantal voorwaarden voldoen:

 

• 1 van jullie moet de Spaanse nationaliteit hebben, of
• 1 van jullie moet al twee jaar in Spanje wonen, of
• 1 van jullie moet Rooms Katholiek zijn.

 

Niet iedereen kan hieraan voldoen en voor veel Nederlandse koppels betekent het dat ze niet wettelijk in Spanje kunnen trouwen. Dit betekent echter niet dat je je Spaanse avontuur volledig moet opgeven. Je kunt het wettelijke gedeelte van je huwelijk in Nederland laten voltooien en het ceremoniële gedeelte in Spanje laten plaatsvinden. Dit is dan ook de optie waar wij voor gekozen hebben. Het heeft als grote voordeel dat je alle formaliteiten in Nederland laat gebeuren en je jezelf in Spanje dus alleen maar hoeft te focussen op de perfecte dag en het feestje. Je hebt dan geen problemen met documenten, vertalers en andere voorwaarden die de Spaanse gemeenten hebben als je daar wilt gaan trouwen. Bovendien hoef je je Spaanse huwelijk dan ook niet meer in Nederland te registreren, wederom met alle vertaalkosten van dien. 

 

Voor tips waar je aan moet denken wanneer je wilt trouwen in het buitenland klik dan op onderstaande button.

 

We willen jullie graag voorstellen aan Sonja Schrijver. In onze 10 stappenlijst voor trouwen in het buitenland hebben we Sonja (onze ceremoniespreker) al even aangehaald, maar we willen graag onze ervaring met deze lieve vrouw beschrijven en met jullie delen.

Toen wij in onze google zoektocht de website siikwil.com tegen kwamen, en het promo filmpje van Sonja bekeken hadden waren we eigenlijk gelijk verkocht. Sonja zag er uit als een hele lieve vrouw en de naam Si ik Wil alleen is toch al fantastisch! Sonja's telefoonnummer staat vermeld op haar website, dus we dachten laten we eens bellen. Wat een leuk en enthousiast gesprek was dat! Er was meteen een klik, het gesprek ging vanzelf en het voelde net of we elkaar al jaren kende. Sonja was de eerste die we belde en voor ons was de keuze gelijk duidelijk! We hebben regelmatig telefonisch contact gehad en we hebben Sonja in Nederland ontmoet. Sonja stemt dit goed af en de ene keer plant ze een afspraak wanneer je de locatie in Spanje bezoekt en bij ons moest ze zelf in Nederland zijn, dus had ze een ochtend ingepland om ons te ontmoeten en ons beter te leren kennen. We kregen ook via de mail een vragenlijst die we los van elkaar in moesten vullen, zodat Sonja daar nog dingen uit kon halen die wij over elkaar gezegd verteld hadden. Ook heeft ze met onze getuigen en familie gebeld om zo toch echt een totaal plaatje van ons te krijgen.

 

Sonja doet haar voorwerk erg goed en we stonden er beide van te kijken wat ze allemaal over ons wist te vertellen. Wat ook erg leuk was is dat Sonja een Catalaanse traditie hoog houd en dat is dat je tijdens de ceremonie een kistje krijgt met een fles wijn erin. Dit kistje heeft ze zelf beschilderd en daar gaan tijdens de ceremonie de twee vragenlijsten in die je los van elkaar hebt ingevuld. De actie die daarbij komt kijken is dat we beide het kistje dicht moesten timmeren en het idee erachter is dat wanneer het een keer goed mis tussen ons zou gaan, we dat kistje openbreken, vervolgens de fles wijn openen en dan de twee vragenlijsten met daarop wat we zo leuk en fijn aan elkaar vinden, aan elkaar voor gaan lezen. Bij ons is het het kistje nog steeds dicht :) en we vonden het een erg leuke toevoeging aan onze ceremonie!

Wil je meer informatie over het bedrijf Si ik Wil van Sonja Schrijver klik dan op onderstaande button:

Leuk dat jullie er over na denken om in het buitenland te trouwen. We hebben het gehad over hoe je op zoek kan gaan naar jullie droomlocatie en ook hebben we onze 10 stappenlijst voor trouwen in het buitenland met jullie gedeeld. Daarin hebben we verteld welke keuzes wij gemaakt hebben en waarom. We hopen dat we jullie in ieder geval op weg kunnen helpen door het delen van ons verhaal en onze ervaringen! Veel plezier met het plannen en geniet van de mooiste dag in jullie leven!

 

Liefs Wesley en Shanna.