ONTDEK NEDERLAND

Pink Beach by Wondr, Amsterdam

Onze nieuwe favoriete strandbar in hartje Amsterdam!

 

Pink Beach is een surrealistische tropische oase in Amsterdam, slechts één metrohalte verwijderd van het Centraal Station en dan nog een minuut of 7 lopen. Het gaf ons echt het gevoel of dat we even terug waren in Californië. Pink Beach is een concept van WONDR, ook wel bekend als het Instagram museum. Net als het museum, is Pink Beach ingericht om leuke, hippe, bijzondere en unieke foto's te maken voor je Social Media.

Lees meer »

Schijnvliegveld de Kiek, Riel

In de Tweede Wereldoorlog is door Duitsland het vliegveld Gilze-Rijen in gebruik genomen. De geallieerden probeerden veelvoudig te bombarderen. Om te voorkomen dat het vliegveld vernietigd zou worden is er destijds tussen Alphen en Riel een schijnvliegveld gerealiseerd. Zij noemden het Scheinflugplatz Kamerun, naar de Duitse kolonie, of in codetaal SF 37. Er werden drie nepstartbanen afgestoken in de hei, er kwamen een bunker, nephangars en nepvliegtuigen.

Lees meer »

Geniet van het prachtige kleurrijke Nederland, Goeree-Overflakkee

Geknipt voor een fleurige dag of kleurrijk weekend. Met de auto, per fiets of te voet.  Zeeën van tulpen, hyacinten en narcissen. Vanaf half april tot half mei staan de bollen in bloei. Wereldberoemd is de streek rond Lisse, met daarin De Keukenhof, maar Nederland telt meer bollenstreken zoals op Texel, in het noordwesten van de provincie Friesland, in de Noordoostpolder, op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden en in de buurt van Venlo kan men bollenvelden aantreffen.

Lees meer »

Vogelobservatoium 't Tij, Haringvliet

Aan de rand van het Haringvliet ligt een bijzonder vogelobservatorium. Het heeft de vorm van een ei van de grote stern. Maar dan 8 meter hoog en 11 meter lang! En je hebt een 360 graden-uitzicht over een kolonie van die grote sterns, maar ook het weidse Haringvliet en de Haringvlietsluizen. Deze indrukwekkende architectuur stijl zou je zo op Bali of in Tulum Mexico kunnen vinden, maar deze staat gewoon in Nederland. 

Lees meer »

Het Romeinse gezicht van Nijmegen, Veur-Lent

Begin april 2020 werd een levensgroot Romeins masker verscheept naar het Nijmeegse stadseiland Veur-Lent. De indrukwekkende creatie van kunstenaar Andreas Hetfeld, is een eigentijdse interpretatie van één van de pronkstukken van Museum Het Valkhof, een Romeins gezichtsmasker met een verhaal.

Lees meer »

Ontdek de Maasduinen in een Fiat 500, Well

Geniet van de prachtige Maasduinen in een nostalgische Fiat 500 en toer op je gemak door het mooie Noord-Limburg. Ervaar de bossen, unieke stuifduinen, vennen en natuurlijk de mooie Maas die zich een weg baant door het Limburgse landschap. Je start in het leuke kleine dorpje Well. De Fiat 500 staat daar voor je klaar en je wordt warmhartig ontvangen. Voor vertrek krijg je deskundige uitleg over het rijden in een Fiatje 500 zodat je met een gerust en veilig gevoel op pad gaat.

Lees meer »

Blue, Amsterdam

Geniet van een waanzinnig 360 graden uitzicht in deze skybar en restaurant! Vanuit de dertig meter hoge glazen Kalvertoren in winkelcentrum Kalverpassage kun je heel veel moois van Amsterdam zien: het Rijksmuseum, de Munttoren, de Westerkerk, Carré, het Centraal Station, het Paleis op de Dam, de bloemenmarkt en nog veel meer. Ze serveren ontbijt, lunch en dineren. Wil je niets eten maar gewoon even bijkomen onder het genot van een drankje dan is dat ook mogelijk. De skybar bestaat uit twee verdiepingen, maar let op wil je op deze plek zitten, dan adviseren we je te reserveren, er zijn namelijk maar twee plaatsen zoals deze. 

Lees meer »

Hortus Botanicus, Amsterdam

Een botanische tuin in het hart van Amsterdam. Je waant je werkelijk in een compleet andere wereld. De Hortus is een plek waar je, je ogen kan uitkijken. Een plek waar je elke keer wanneer je een andere kas in loopt, je terecht komt in een andere omgeving. De tuin bestaat uit een buiten tuin, een 3 klimatenkas (de woestijn, de tropen en de subtropen), de Palmenkas en de Vlinderkas. Verder is er ook een Oranjerie waar je lekker kan zitten onder het genot van een hapje en een drankje en een winkel waar je een stukje Hortus kunt kopen om mee kan nemen naar huis. De Oranjerie is te huren voor een een bruiloft of feest en de Palmenkas functioneert ook als locatie voor de ceremonie.

Lees meer »