Hortus Botanicus, Amsterdam

Een botanische tuin in het hart van Amsterdam. Je waant je werkelijk in een compleet andere wereld. De Hortus is een plek waar je, je ogen kan uitkijken. Een plek waar je elke keer wanneer je een andere kas in loopt, je terecht komt in een andere omgeving. De tuin bestaat uit een buiten tuin, een 3 klimatenkas (de woestijn, de tropen en de subtropen), de Palmenkas en de Vlinderkas. Verder is er ook een Oranjerie waar je lekker kan zitten onder het genot van een hapje en een drankje en een winkel waar je een stukje Hortus kunt kopen om mee kan nemen naar huis. De Oranjerie is te huren voor een een bruiloft of feest en de Palmenkas functioneert ook als locatie voor de ceremonie.

 

De Palmenkas

De Palmenkas is een waanzinnig stalen bouwwerk, waar je omringd wordt met licht door de vele ramen om je heen. Dit is echt de perfecte plek voor een mooie insta-waardige foto. Er is ook een trap die je naar een brug brengt die vervolgens langs de binnenkant van deze kas loopt zodat je het ook vanaf een ander perspectief kan bekijken. Het is een waanzinnige plek om de ceremonie van je bruiloft te houden. Je gasten zullen hier nog lang over praten.

 

De 3 klimakenkas: tropen

De 3 klimatenkas: woestijn

De 3 klimatenkas: subtropen

De 3 klimatenkas is echt bijzonder. Je start in de tropen wat al waanzinnig is, daarna loop je door en kom je terecht in de woestijn. Dus in een hele andere wereld en als je denk dat je hier je ogen al uit keek, loop je ineens de subtropen in, is het voor je gevoel 40 graden warmer en loop je een waanzinnige tropische jungle. Ja en dat in hartje Amsterdam, wie had dat verwacht.

 

We raden je echt aan een bezoek te plannen aan deze geweldige botanische tuin!

 

Voor meer impressies kijk op

Delen met je vrienden: