Geniet van het prachtige kleurrijke Nederland, Goeree-Overflakkee

Geknipt voor een fleurige dag of kleurrijk weekend. Met de auto, per fiets of te voet. 

Zeeën van tulpen, hyacinten en narcissen. Vanaf half april tot half mei staan de bollen in bloei. Wereldberoemd is de streek rond Lisse, met daarin De Keukenhof, maar Nederland telt meer bollenstreken zoals op Texel, in het noordwesten van de provincie Friesland, in de Noordoostpolder, op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden en in de buurt van Venlo kan men bollenvelden aantreffen.

Onze foto's zijn gemaakt in het plaatsje den Bommel op het eiland Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland (net iets onder Rotterdam). Op dit eiland zijn heel erg veel mooie grote en mooie bollenvelden te vinden. Het wordt toegestaan dat je langs de velden loopt en mooie foto's maakt. Echter wordt er wel op het hart gedrukt om erg voorzichtig te zijn en te kijken waar je loopt. Er worden vaak bloemen vertrapt en dat is natuurlijk erg zonde en niet de bedoeling. De velden zijn privé terrein en het is verboden de bloemen te plukken. Wanneer je met respect langs of tussen de bloemen in loopt zal niemand dit vervelend vinden.

Wat is een bollenveld en wat gebeurt daarmee?

 

Een bollenveld is een akker waarop op commerciële wijze bolgewassen (aanvankelijk alleen tulpen) worden gekweekt. Nadat de bollen in bloei zijn gekomen worden zij gekopt. De bollen worden vervolgens geoogst en over de hele wereld geëxporteerd, waar zij door de kopers in eigen tuin worden geplant.

Tip: wanneer je foto's wilt maken zoals wij dat gedaan hebben, raden wij aan dit op een doordeweekse ochtend te doen. In de weekenden kan het erg druk zijn en zal je niet snel een bollenveld vinden die je helemaal voor jezelf hebt.

Op onze Instagram werd een aantal keer de vraag gesteld waar het roze tulpenveld te vinden is. Dit veld ligt aan de Tilsedijk in het plaatsje Den Bommel. Naast de roze tulpen vind je op dit veld ook rode, orange en witte tulpen. Aan de overkant van de dijk vind je nog een enorm veld met gele tulpen. Op de afbeelding hieronder hebben we omcirkeld waar je het bollenveld kunt vinden.

Er is nog een reden dat wij naar Goeree-Overflakkee zijn afgereisd. Er is namelijk los van de prachtige bollenvelden nog een fotogenieke verborgen parel te vinden. Ben je benieuwd bekijk dan onze blog over Vogelobservatorium 't Tij door op onderstaande button te klikken. 

Delen met je vrienden: