Vogelobservatoium 't Tij, Haringvliet

Aan de rand van het Haringvliet ligt een bijzonder vogelobservatorium. Het heeft de vorm van een ei van de grote stern. Maar dan 8 meter hoog en 11 meter lang! En je hebt een 360 graden-uitzicht over een kolonie van die grote sterns, maar ook het weidse Haringvliet en de Haringvlietsluizen. Deze indrukwekkende architectuur stijl zou je zo op Bali of in Tulum Mexico kunnen vinden, maar deze staat gewoon in Nederland. 

Deze bijzondere plek is in april 2019 geopend in het kader van het Droomfonds Haringvliet. Dit reuze ei ligt aan de rand van vogelreservaat Scheelhoek. Via een pad met doorkijkjes en vlonders kom je uit bij Vogelobservatorium 't Tij.

Vanuit het observatorium heb je prachtig zicht op het weidse Haringvliet én de Haringvlietsluizen. Deze sluizen gaan sinds begin 2019 regelmatig op een kier. Noordzee en rivier zijn zo weer verbonden na bijna 50 jaar afsluiting! Trekvissen profiteren ervan en ook de riviernatuur.

Volgelobservatorium 't Tij is gratis te bezoeken. Wanneer je een bezoek aan 't Tij wilt brengen is het verstandig vooraf te controleren of 't Tij bereikbaar is. Bij waterstanden boven de 80cm +NAP loopt langzaam het wandelpad onder water. Je kunt dan beter laarzen aantrekken. Komt de stand boven 85cm +NAP dan raden we een bezoek af. Deze waterstanden kun je vooraf bekijken op  door op onderstaande button te klikken en kies vervolgens op de kaart de locatie Hellevoetsluis.

Het Haringvliet is nog vrij onbekend, maar kent veel mooie plekken, waaronder dus Vogelobservatorium 't Tij!

  • Navigatieadres: Deltahaven 44, Stellendam (daarna nog 250m doorrijden!).
  • Parkeren: Op de parkeerplaats van de jachthaven Stellendam, het pad start vanaf de parkeerplaats.
  • Honden geen toegang (ook niet aangelijnd).
  • Niet toegankelijk met rolstoel/rollator.

Delen met je vrienden: