Recreatiedomein De Schorre (Locatie Tomorrowland)

Klaar voor een magische onderdompeling in het Belgische trollenbos?

Deze magische wezens werden in de zomer van 2019 (gebouwd door de Deense recyclagekunstenaar Thomas Dambo), ter ere van de 15de verjaardag van het festival Tomorrowland, geïntrigeerd in het bos van dit recreatiegebied. In het informatiecentrum kan je een papieren plattegrond ophalen zodat je de trollen makkelijker kan vinden. Je kan ze in elke gewenste volgorde zoeken. Het is wel belangrijk dat je in je achterhoofd houdt, dat de weg niet wordt aangeduid. Het is echt de bedoeling dat je op zoektocht gaat en je laat verrassen door het magische bos.

De trollen zijn tussen de 4 en 18 meter en hebben elk een eigen naam: Una, Jeuris,Kamiel, Mikil, Hannes, Arvid en Nora. De trol op de foto's hierboven is Arvid.

Wanneer je op speurtocht gaat in het trollenbos kom je allerlei hindernissen en klim attributen tegen. Er is een barrevoeten pad waar je met je blote voeten overheen moet lopen en waar je vervolgens verschillende prikkels zult ervaren.  Er zijn verschillen bruggen die je naar de andere kant van het water leiden en de één is nog spannender dan de ander. Wanneer je niet zo avontuurlijk bent, kun je over over het "normale" wandelpad lopen en genieten van het prachtige bos.

We raden je ten zeerste aan om tijdens de herfst en wintermaanden goede wandelschoenen of laarzen tegen de modder te dragen. De trollen zitten verstopt in de natuur en zijn niet altijd te vinden langs de verharde paden.

Als je goed oplet, zie je dat alle trollen ofwel aan het werken ofwel aan het uitrusten zijn. Volgens de legende bouwen ze daar een magische uitkijktoren voor de ‘kleine mens’ die beschavingen uit de grond stampt zonder oog voor de toekomst en de natuur. In deze toren van 18 meter hoog huist de "Holy Troll". Het verhaal achter de Zeven Trollen kan je terugvinden bij deze Magische Toren. Het is neergeschreven als een gedicht in een mythisch boek, vertaald in het Nederlands en Engels. De toren die vind je diep in het bos van De Schorre en biedt een prachtig uitzicht over De Schorre en de omgeving.

Je hebt nu 3 van de 7 trollen gezien en daar houden we het voor nu bij, omdat we niet alles willen verklappen. De sculpturen zijn gemaakt uit herwonnen materiaal als pallethout, gesloopte houten constructies, afgebroken takken en omvergevallen bomen.

Arvid is toch wel echt onze meest favoriete en fotogenieke trol.

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is het hele jaar door gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Afhankelijk van het seizoen heeft het park verschillende openingstijden:

1 april t / m 30 april: 8u - 18u (weekend 10u tot 18u)

1 mei tot 15 september: 8u tot 18u (weekend 10u tot 19u)

16 september t / m 31 oktober: 8u tot 18u (weekend van 10u tot 17u)

1 november tot 31 maart: 8u tot 18u (weekend van 12u tot 17u)

Kom je met de auto?

Er is genoeg parking voorzien en gratis! Je kan parkeren aan de hoofdingang van De Schorre, aan de Schommelei op P1 of op P2 in de Kapelstraat. Als je als adres ‘Schommelei’ in Boom in je GPS ingeeft, kom je direct aan de hoofdingang met ruime parkeermogelijkheden uit.

 

Kom je met de trein? 

Boom ligt op de lijn Antwerpen – Puurs. Het station van Boom ligt op 1,7 km wandelen van De Schorre. Vanaf het station van Boom kan je twee bussen nemen: bus 182 richting Antwerpen tot aan halte ‘De Schorre’ of bus 295 richting Antwerpen tot aan halte ‘Schorre’.

Leuk om te weten!

Wil je na deze Zeven Trollen op zoek naar nog meer trollen? Niet enkel in België duiken de reuzegrote wezens op. Je kan er ook in Florida, Puerto Rico, Kopenhagen en in Zuid-Korea naar op zoek gaan. Voor meer info over de andere trollen, klik op onderstaande button.