Saturnia, Manciano Italië

Therme di Saturina is een betoverende natuurlijke warmwaterbron van 37 graden in Grosseto, Toscane. Dit was voor ons echt een bucketlister!! Het is niet in woorden te omschrijven hoe fantastisch deze plek is. Nadat we een aantal dagen in Rome waren geweest, besloten we de rit van 2,5 te maken in de richting van Saturina. We boekte een B&B in de buurt omdat we al ingeschat hadden dat we hier echt vroeg in de morgen moesten zijn voor de foto's en de beleving die wij wilde. Op deze manier konden we eerst de therme op ons gemak zoeken, bekijken en een plan maken voor de volgende ochtend. 

Toen we Therme di Saturina naderde (begin van de avond), kwamen we vanuit een berg naar beneden gereden. We reden een bocht in en ineens kijken we recht bovenop de warmtebron. Dit was een waanzinnig beeld en het was nog mooier dan dat we onszelf voorgesteld haden! Eenmaal bij de bron aangekomen was er veel parkeergelegenheid waar we makkelijk konden parkeren. Op dat moment waren we natuurlijk niet de enige en nadat we even bij de bron geweest waren, zijn we terug naar onze B&B gegaan die op 17 minuten afstand gelegen was.

(Onderaan vind je meer info over de B&B en onze ervaring)

De volgende ochtend zijn we zo vroeg mogelijk weer die kant opgereden, zodat we er zouden zijn wanneer de zon opkwam. De exacte tijd is natuurlijk afhankelijk van de periode dat je gaat. Je zult hoe dan ook op tijd je bed uit moeten maar geloof ons het is zeker de moeite waard! Wanneer de zon net opkomt, kan je hier echt hele mooie plaatjes maken voor je Instagram.

In het warme water zit zwavel die bijdraagt aan de weerstand van je lichaam. Dus elke dag een duik is goed voor je gezondheid en wat ons opviel is dat veel van de lokale bevolking de bron ook op deze manier gebruiken. Er zijn meerdere plekken waar dit water naartoe gaat. De bronnen die de baden voeden bevinden zich in de zuidoostelijke vallei en beslaan een uitgestrekt gebied dat zich uitstrekt van de berg Amiata en de heuvels van de rivieren Fiora en Albegna tot de Maremma grossetana bij Roselle (Terme di Roselle) en Talamone (Terme dell 'Osa). 

Laat ons ook eens vertellen over de B&B waar we overnacht hebben en de omgeving. 

De B&B:

Agriturimo Millefiori heeft vier grote kamers en een gezellige knusse gezamenlijke ontbijt ruimte. Het ontbijt is fantastisch en bijna alles is vers gemaakt door Susanna de eigenaresse en gastvrouw van deze leuke, fijne en nette B&B. Tijdens de zomer kan je ook lekker ontbijten op de veranda, waar je kunt genieten van de natuur en alle rustgevende geluiden. Millefiori heeft ook een zwembad met tuin en een prachtig panorama uitzicht over de gemeente Manciano.

Wel moeten we vertellen dat Susanna geen engels spreekt, maar dat ze haar weg met google translate wel goed weet te vinden. We hebben via deze weg goed met haar kunnen communiceren. 

Wat verder ook wel leuk om te vertellen is, is dat Susanna en haar man een passie voor fietsen hebben. Dit zie niet alleen terug in de creatieve buffettafels van de ontbijtruimte, ze hebben zelfs een heuse fietsmuseum waar je als gast van de accommodatie gratis een kijkje kunt nemen. Hier staan fietsen uit verschillende tijdperken, met allemaal hun eigen verhaal.

Hieronder delen we via onderstaande button een directe link naar hun website. Agriturimo Millefiori is ook te vinden op Booking.com

De omgeving: 

In de provincie Grosseto vind je veel natuur en prachtige begroeide heuvels.  Agriturimo Millefiori is omringt door meerdere pittoreske Italiaanse dorpjes. Deze dorpjes liggen bijna allemaal op een heuvel en brengen je echt terug in de tijd met hun mooie oude stadsmuren en huizen, leuke pleintjes en niet te vergeten echte Italiaanse restaurantjes en pizzeria's. 

Delen met je vrienden: